3) Plants photoyynthesize _____. A) only in the light but respire only in the dark

B) just in the dark yet respire only in the light

C) just in the light however respire in light and also dark

D) and also respire only in the light


4) at an early stage investigators thought the oxygen produced by photosynthetic plants came from carbon dioxide. In fact, it comes from _____. A) water B) glucose

C) waiting D) electron from NADPH


5) If photosynthesizing eco-friendly algae are noted with CO2 containing heavy oxygen (18O), later

analysis will present that all of the complying with molecules developed by the birds contain 18O other than _____. A) glyceraldehyde 3-phosphate (G3P) B) glucose

C) ribulose bisphosphate (RuBP)

D) O2


6) Every ecosystem must have actually _____.

You are watching: What did engelmann conclude about the congregation of bacteria in the red and blue areas?

A) autotrophs and also heterotrophs B) producers and primary consumers

C) photosynthesizers

D) autotrophs


7) as soon as oxygen is released as a an outcome of photosynthesis, the is a direct by-product that _____.

A) separating water molecules B) chemiosmosis C) the electron transfer system of photosystem I

D) the electron transfer device of photosystem II


8) which of the complying with statements is a correct difference between autotrophs and heterotrophs? A) to move respiration is distinct to heterotrophs. B) only heterotrophs have actually mitochondria.

C) Autotrophs, yet not heterotrophs, have the right to nourish themselves start with CO2 and also other

nutrients that are inorganic. D) only heterotrophs require oxygen.


Theodor W. Engelmann illuminated a filament that algae through light the passed v a prism, hence exposing various segments of birds to various wavelengths the light. He included aerobic bacteria and also then noted in which areas the bacteria congregated. He detailed that the largest groups were uncovered in the locations illuminated through the red and also blue light.

11) What go Engelmann conclude about the congregation of bacteria in the red and also blue areas?

A) Bacteria congregated in these areas due to boost in the temperature of the red and also blue light. B) Bacteria congregated in these areas because these areas had the most oxygen gift released.

C) Bacteria are attracted come red and also blue light and also thus these wavelengths are much more reactive than various other wavelengths.

D) Bacteria congregated in these locations due to an increase in the temperature resulted in by rise in photosynthesis.


Answer: B


10.

Theodor W. Engelmann illuminated a filament the algae through light that passed through a prism, for this reason exposing different segments of algae to various wavelengths that light. He included aerobic bacteria and then listed in which locations the bacteria congregated. He noted that the largest groups were uncovered in the locations illuminated through the red and blue light.

12) an end result of Engelmann"s experiment was to assist determine the relationship in between _____. A) wavelength of light and also the rate of aerobic respiration B) wavelengths of light and the quantity of heat released

C) wavelength of light and the rate of photosynthesis D) the concentration the carbon dioxide and the rate of photosynthesis


Answer: C


11.

A spaceship is designed come support animal life for a multiyear voyage to the outer planets that the solar system. Plants will be get an impressive to administer oxygen and to recycle carbon dioxide. Since the spaceship will be too far from the sunlight for photosynthesis, an synthetic light resource will it is in needed.

13) What wavelengths of light must be provided to maximize plant growth with a minimum of power expenditure? A) full-spectrum white irradiate B) environment-friendly light

C) a mixture the blue and red light D) UV light


Answer: C


12.

A spaceship is designed to support pet life for a multiyear voyage to the outer planets the the solar system. Plants will be get an impressive to provide oxygen and to recycle carbon dioxide. Since the spaceship will certainly be too far from the sunlight for photosynthesis, an artificial light source will it is in needed.

14) expect a plant has a distinctive photosynthetic pigment and the pipeline of this plant appear to be red yellow. What wavelength of visible irradiate are absorbed by this pigment? A) red and yellow B) blue and also violet

C) green and also yellow D) blue, green, and also red


Answer: B


13.

15) Halobacterium has actually a photosynthetic membrane that appears purple. The photosynthetic action spectrum is the train station of the activity spectrum for green plants. (That is, the Halobacterium activity spectrum has actually a peak where the green plant action spectrum has actually a trough.) What wavelength of light carry out the Halobacterium photosynthesis pigments absorb?

A) red and yellow B) blue, green, and red C) green and also yellow D) blue and red


Answer: C


14.

16) Why space there several structurally various pigments in the reaction centers the photosystems? A) Excited electrons have to pass through number of pigments before they deserve to be transferred to electron acceptors of the electron deliver chain. B) This arrangement permits the plant to absorb light power of a selection of wavelengths. C) They enable the tree to absorb an ext photons from light energy, every one of which space at the same wavelength. D) They allow the reaction center to excite electrons to a higher energy level.


Answer: B


15.

17) If pigments native a particular species of plant space extracted and subjected to document chromatography, i beg your pardon of the adhering to is most likely? A) document chromatography for the plant would certainly isolate a solitary band of pigment the is properties of that certain plant.

B) document chromatography would separate the pigments from a details plant right into several bands.

C) The isolated pigments would certainly be part shade the green. D) record chromatography would certainly isolate just the pigments that reflect eco-friendly light.


Answer: B


16.

18) In autumn, the leaves of deciduous trees change colors. This is due to the fact that chlorophyll is degraded and _____. A) carotenoids and also other pigments space still existing in the leaves B) the degraded chlorophyll alters into plenty of other colors

C) water it is provided to the leaves has actually been diminished D) street are sent to many of the cell of the leaves


Answer: A


17.

19) What event accompanies energy absorption by chlorophyll (or other pigment molecules of the antenna complex)? A) ATP is synthesized native the energy absorbed. B) A carboxylation reaction the the Calvin bike occurs.

C) Electrons are stripped native NADPH. D) an electron is excited.


Answer: D


18.

20) as electrons space passed through the device of electron carriers linked with photosystem II, they shed energy. What wake up to this energy? A) it excites electrons of the reaction center of photosystem I. B) that is shed as heat.

C) the is supplied to establish and also maintain a proton gradient.

D) it is provided to phosphorylate NAD+ to NADPH, the molecule the accepts electrons from photosystem I.


Answer: C


19.

21) The final electron acceptor associated with photosystem i is _____.

A) oxygen B) water C) NADP

D) NADPH


Answer: C


20.

22) The electrons of photosystem II space excited and also transferred to electron carriers. Indigenous which molecule or structure carry out the photosystem II replacement electrons come? A) the electron carrier, plastocyanin B) photosystem I

C) water D) oxygen


Answer: C


21.

23) In the thylakoid membranes, the pigment molecule in a light-harvesting complicated _____.

A) separation water and also release oxygen indigenous the reaction-center chlorophyll B) absorb and transfer light energy to the reaction-center chlorophyll C) synthesize ATP indigenous ADP and

Pi D) transport electrons to ferredoxin and also then NADPH


Answer: B


22.

24) which of the following are directly linked with photosystem I? A) receiving electron from the thylakoid membrane electron transport chain

B) generation of molecular oxygen C) exploit of hydrogen electron from the splitting of water D) passing electrons to the cytochrome complex


Answer: A


23.

25) part photosynthetic biology contain chloroplastic that lack photosystem II, yet room able to survive. The best method to recognize the absence of photosystem II in these organisms would certainly be to _____.

A) recognize if they have thylakoids in the chloroplasts B) test for liberation of O2 in the light

C) test for CO2 continuous in the dark D) carry out experiments to create an action spectrum


Answer: B


24.

26) What are the products of linear electron flow?

A) heat and fluorescence B) ATP and P700 C) ATP and also NADPH

D) ADP and NADP+


Answer: C


25.

27) as a research study scientist, you measure the quantity of ATP and NADPH spend by the Calvin bicycle in 1 hour. You discover that 30,000 molecules of ATP were consumed, yet only 20,000 molecules of NADPH were consumed. Wherein did the extra ATP molecule come from? A) photosystem II B) photosystem ns C) cyclic electron flow D) straight electron flow


Answer: C


26.

28) i think a thylakoid is in which method punctured so that the internal of the optical membrane is no much longer separated native the stroma. This damage will most directly impact the _____. A) separating of water B) flow of electrons from photosystem II come photosystem I

C) synthetic of ATP

D) palliation of NADP+


Answer: C


27.

29) In a plant cell, where are the ATP synthase complexes located? A) thylakoid membrane just B) within mitochondrial membrane only C) thylakoid membrane and also inner mitochondrial membrane

D) thylakoid membrane and plasma membrane


Answer: C


28.

30) In mitochondria, chemiosmosis move protons from the matrix into the intermembrane space, whereas in chloroplasts, chemiosmosis move protons native the _____. A) procession to the stroma B) stroma come the optical membrane space

C) intermembrane space to the matrix D) thylakoid room to the stroma


Answer: B


29.

31) i m sorry of the complying with statements finest describes the relationship in between photosynthesis and respiration? A) Respiration runs the biochemical pathways that photosynthesis in reverse. B) Photosynthesis stores energy in complicated organic molecules; respiration releases power from complicated organic molecules

C) Photosynthesis occurs just in plants; respiration occurs only in animals.

D) Photosynthesis is catabolic; respiration is anabolic.


Answer: B


30.

32) In photosynthetic cells, synthesis of ATP through the chemiosmotic mechanism occurs throughout _____. A) photosynthesis just B) respiration only

C) photosynthesis and also respiration D) no photosynthesis no one respiration


Answer: C


31.

33) Carbon dioxide is break-up to form oxygen gas and also carbon compound _____.

A) during photosynthesis B) during respiration C) during photosynthesis and also respiration

D) in neither photosynthesis no one respiration


Answer: D


32.

34) What is the relationship in between the wavelength the light and the amount of power per photon? A) They have actually a direct, direct relationship. B) They are inversely related.

C) They room logarithmically related. D) they are different phenomena.


Answer: B


33.

35) P680+ is said to it is in the strongest organic oxidizing agent. Offered its function, why is this necessary? A) that is the receptor for the many excited electron in one of two people photosystem the photosynthesis. B) the is the molecule that transfers electron to plastoquinone (Pq) that the electron transport system.

C) It transfers its electron to reduce NADP+ come NADPH. D) it obtains electron from the oxygen atom in a water molecule, so it must have a stronger attraction for electrons than oxygen has.


Answer: D


34.

36) Carotenoids are often discovered in foods that are taken into consideration to have actually antioxidant properties in human nutrition. What related role do they have actually in plants? A) They offer as accessory pigments to boost light absorption. B) castle protect against oxidative damages from extreme light energy.

C) lock shield the sensitive chromosomes of the tree from harmful ultraviolet radiation.

D) they reflect orange light and enhance red light absorption through chlorophyll.


Answer: B


35.

37) In a plant, the reactions that create molecular oxygen (O2) take ar in _____.

A) the light reactions alone B) the Calvin bike alone C) the light reactions and the Calvin bicycle D) no the irradiate reactions nor the Calvin cycle


Answer: A


36.

38) The buildup of totally free oxygen in Earth"s atmosphere started with the origin of _____.

A) life and also respiratory metabolism B) cyanobacteria using photosystem II C) chloroplasts in photosynthetic eukaryotic algae

D) soil plants


Answer: B


37.

39) In that is mechanism, photophosphorylation is most similar to _____.

A) substrate-level phosphorylation in glycolysis B) oxidative phosphorylation in cellular respiration C) the Calvin cycle

D) palliation of NADP+


Answer: B


38.

40) Which process is most directly driven by irradiate energy? A) development of a pH gradient by pump protons across the thylakoid membrane

B) carbon permanent in the stroma

C) palliation of NADP+ molecule D) remove of electron from chlorophyll molecules


Answer: D


39.

41) A gardener is involved that she greenhouse is gaining too hot from too much light and seeks to shade her plants v colored translucent plastic sheets, the color of which enables passage of only that wavelength. What color should she use to reduce as whole light energy yet still maximize tree growth?

A) environment-friendly B) blue C) orange D) any color will work-related equally well.


Answer: B


40.

42) A flask include photosynthetic green algae and a regulate flask include water through no algae room both placed under a bank of lights, i beg your pardon are set to cycle in between 12 hrs of light and also 12 hrs of dark. The liquified oxygen concentrations in both flasks are monitored. Guess what the relative dissolved oxygen concentrations will be in the flask v algae compared to the manage flask. The dissolved oxygen in the flask through algae will certainly _____.

A) constantly be higher B) always be reduced C) be higher in the light, but the exact same in the dark

D) be greater in the light, however lower in the dark


Answer: D


41.

43) i m sorry of the following are commodities of the irradiate reactions that photosynthesis that space utilized in the Calvin cycle? A) CO2 and glucose

B) H2O and O2

C) ADP, Pi, and also NADP+

D) ATP and also NADPH


Answer: D


42.

44) whereby does the Calvin cycle take it place?

A) stroma of the chloroplast B) thylakoid membrane C) internal of the thylakoid (thylakoid space) D) external membrane of the chloroplast


Answer: A


43.

45) What is the primary role of the Calvin cycle?

A) use NADPH to release carbon dioxide B) separation water and release oxygen C) deliver RuBP out of the chloroplast

D) synthesize an easy sugars from carbon dioxide


Answer: D


44.

46) In the procedure of carbon fixation, RuBP attaches a CO2 to develop a six-carbon molecule,

which is then break-up to create two molecule of 3-phosphoglycerate. After phosphorylation and reduction to produce glyceraldehyde 3-phosphate (G3P), what much more needs to take place to complete the Calvin cycle? A) addition of a pair of electron from NADPH

B) rejuvenation of ATP from ADP

C) rebirth of RuBP

D) rebirth of NADP+


Answer: C


45.

49) i m sorry of the complying with sequences appropriately represents the circulation of electrons during photosynthesis? A) NADPH → O2 → C O2 B) H2O → NADPH → Calvin cycle

C) NADPH → chlorophyll → Calvin cycle D) NADPH → electron carry chain → O2


Answer: B


46.

50) i beg your pardon of the following does not occur during the Calvin cycle?

A) oxidation the NADPH B) release of oxygen C) rejuvenation of the CO2 acceptor

D) intake of ATP


Answer: B


47.

51) What compound offers the reducing strength for Calvin cycle reactions?

A) ATP B) NADH

C) NADP+ D) NADPH


Answer: D


48.

52) What would certainly be the expected impact on plants if the atmospheric CO2 concentration was doubled?

A) every plants would certainly experience increased rates of photosynthesis. B) C3 plants would have much faster growth; C4 plants would be minimally affected.

C) C4 plants would certainly have quicker growth; C3 plants would certainly be minimally affected.

D) C3 plants would have faster growth; C4 tree would have actually slower growth.


Answer: B


49.

53) Why are C4 plants able to photosynthesize v no noticeable photorespiration?

A) They execute not participate in the Calvin cycle. B) They use PEP carboxylase to originally fix CO2.

C) They maintain water more efficiently. D) castle exclude oxygen from their tissues.


Answer: B


50.

54) cam plants store stomata close up door in the daytime, for this reason reducing ns of water. They can do this because they _____. A) resolve CO2 into organic acids throughout the night B) fix CO2 right into sugars in the bundle-sheath cells

C) resolve CO2 into pyruvate in the mesophyll cells

D) use photosystem I and also photosystem II at night


Answer: A


51.

55) The different pathways the photosynthesis making use of the C4 or cam systems are said to be compromises. Why?

A) each one minimizes both water loss and also rate that photosynthesis. B) C4 compromises ~ above water loss and also CAM compromises on photorespiration.

C) Both minimize photorespiration but expend much more ATP throughout carbon fixation. D) electronic came plants allow much more water loss, when C4 plants allow less CO2 right into the plant.


Answer: C


52.

56) If tree gene alterations reason plants to be deficient in photorespiration, what would certainly most most likely occur? A) Photosynthetic efficiency would be lessened at low light intensities. B) cell would lug on the Calvin cycle at a lot slower rate.

C) There would certainly be more light-induced damage to the cells.

D) less oxygen would be produced.


Answer: C


53.

See more: Woman With A Tail Is A Role Model For Outsiders In This Rare Gem


57) contrasted to C3 plants, C4 tree _____. A) can continue to deal with CO2 also at lower CO2 concentrations and greater oxygen concentrations

B) have higher rates the photorespiration C) perform not usage rubisco because that carbon permanent D) make a four-carbon compound, oxaloacetate, i m sorry is then delivered to the citric mountain cycle in mitochondria


Answer: A


54.

60) Photorespiration _____. A) generates carbon dioxide and consumes ATP and also oxygen B) generates ATP and sugars and also consumes oxygen and carbon dioxide